CCTV and traffic control centre case study

Sheffield City Council, United Kingdom

Control room furniture for new CCTV and Traffic Control Centre

PROJECT OVERVIEW

A complete suite of technical furniture for 10 persons.

OVERVIEW OF CLIENT

The UK’s 5th largest city (by population) and home of steel – Sheffield – now boasts a brand new CCTV and traffic/bus lane enforcement control centre.

After a lengthy planning and consultation stage, specialist integrator TIS of Mansfield won the main contract to supply clients Sheffield City Council and KIER with a total technical upgrade and a brand new control centre. Operations to manage the area’s CCTV and the city’s traffic/bus lane enforcement are centred here within the magnificent Town Hall building.

SCOPE OF THE PROJECT

Thinking Space was chosen to supply a complete suite of technical furniture for both sections of the control centre for staff totalling 10 persons. Bespoke storage units form part of the suite, ensuring safe and neat stowage of personal and operational equipment. In addition, Novus monitor arms are provided for each workspace, ensuring that monitors are positioned ergonomically and maximising desk space. A desktop Evolution Media Wall is the focus of the CCTV control area, where monitors are positioned at optimum viewing angles above useful storage cupboards, completing the modern look.

PROJECT EXECUTION

Made using CAD/CNC construction techniques and built from aluminium and composite materials, the furniture exceeds regulatory requirements and is blended with modern aesthetics to create attractive and fully functioning technical furniture, perfect for this high-tech environment.

This brand new facility was soon put to the test with a major political party conference that took place in the city as well as several other major sporting and cultural events at venues around the city.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

south yorkshire traffic management suitesecurity control room_LSBU